Romans en verhalen

Theo Monkhorst schrijft poëzie, proza en toneel. Hij publiceerde vier poëziebundels en losse gedichten in diverse van literaire tijdschriften in Nederland en België.

In 2010 verscheen het toneelstuk ‘King Dik, nar en koning’, dat in een openbare lezing werd gepresenteerd in het Haagse Spuitheater. Zijn monoloog 'Matenliefde' verscheen in 2013 op deze website.

Hij publiceerde zeven romans: ‘Brieven aan mijn liefste’ en ‘Vuil bloed’, 'De paradox van Tinguely', 'Blinde perfectie,  ‘De blijmoedige leugenaar’ en ‘De zegen van weemoed’ (dubbelroman).

Brieven aan mijn liefste

Novelle in briefvorm, 2005
Lees meer >

Korte teksten

Giaccomo's sterfbed
Lees meer >

Jongetje
Lees meer >

Aantekeningen in de tussentijd
Lees meer >

Een ongepubliceerd pleidooi
In memoriam Gerard Fieret
Lees meer >

Opinie

Dagboek

Dagelijkse aantekeningen
Lees meer >>

Nieuwe gedichten

Voor enkele recente gedichten
klik hier >

Gedichtenbundels

Poging tot benadering
gepubliceerd in 2000
Lees meer >

City of Glass
gepubliceerd in 1960
Lees meer >

Den Haag Centraal:verrassend goede roman

Thijs Kramer schrijft in het weekblad Den Haag Centraal van 7 januari 2011 een zeer positieve recensie over 'Vuil bloed'. Hij doet een oproep aan alle (Haagse) boekhandels die het niet in voorraad hebben, het onmiddelijk te bestellen. Een paar citaten: 'een verrassend goede roman' ….een slim opgezette en uitstekend geschreven roman….' een krachtmeting tussen de auteur en diens personage. Het knappe van Monkhorst is dat hij dat op een onnadrukkelijke vanzelfsprekende manier doet. De fysieke onmogelijkheid van wat Monkhorst zijn lezers voorschotelt staat de waarachtigheid van het boek absoluut niet in de weg, ziedaar het wonder van de literatuur'. Hij eindig met een oproep aan alle boekhandels die dit boek nog niet op voorraad hebben: 'ga u schamen en bestel snel!'

Hier kunt u het ook direct bestellen en de recensies en de inleiding bij de presentatie lezen

 

Vertalingen/ Traductions/ Translations

Informatie