Romans en verhalen

Theo Monkhorst schrijft poëzie, proza en toneel. Hij publiceerde vier poëziebundels en losse gedichten in diverse van literaire tijdschriften in Nederland en België.

In 2010 verscheen het toneelstuk ‘King Dik, nar en koning’, dat in een openbare lezing werd gepresenteerd in het Haagse Spuitheater. Zijn monoloog 'Matenliefde' verscheen in 2013 op deze website.

Hij publiceerde zeven romans: ‘Brieven aan mijn liefste’ en ‘Vuil bloed’, 'De paradox van Tinguely', 'Blinde perfectie,  ‘De blijmoedige leugenaar’ en ‘De zegen van weemoed’ (dubbelroman).

Brieven aan mijn liefste

Novelle in briefvorm, 2005
Lees meer >

Korte teksten

Giaccomo's sterfbed
Lees meer >

Jongetje
Lees meer >

Aantekeningen in de tussentijd
Lees meer >

Een ongepubliceerd pleidooi
In memoriam Gerard Fieret
Lees meer >

Opinie

Dagboek

Dagelijkse aantekeningen
Lees meer >>

Nieuwe gedichten

Voor enkele recente gedichten
klik hier >

Gedichtenbundels

Poging tot benadering
gepubliceerd in 2000
Lees meer >

City of Glass
gepubliceerd in 1960
Lees meer >

Als zand in plooien en een olifant / as sand in wrinkels of an elephant.

is de titel van een tweetalige poëzie cyclus met indrukken van een tiendaagse reis door de natuurgebieden van Tanzania: Lake Manyara, Lake Easy, Karatu, Ngorongoro Krater en Serengeti. De Engelse vertaling is van Joy Misa. Op zijn tiendaagse reis maakte de auteur dagelijks een foto van de grond waarop hij stond en van de lucht. Deze foto’s, een voetprent van zijn aanwezigheid, staan ook in het boek.

De Engelse componist Kerry Woodward maakte een compositie op de Engelse tekst, die werd uitgevoerd door de mezzo sopraan Janneke Schaareman. Deze muziek staat op een cd die bij het boek is gevoegd. Daarop staan ook de voordrachten van de cyclus door de acteurs Joop Keesmaat (Nederlandse tekst) en Donald van der Maaten (Engelse tekst).

Van 11 tot en met 27 februari 2012 waren in de Haagse Kunstkring, Denneweg 64 in Den Haag, de cyclus en de foto’s te zien op een expositie, gemaakt door de grafisch ontwerper Anno Fekkes. 

Aan de rechterkant kunt u het boek direct bestellen.

 

Vertalingen/ Traductions/ Translations

Informatie