Romans en verhalen

Theo Monkhorst schrijft poëzie, proza en toneel. Hij publiceerde vier poëziebundels en losse gedichten in diverse van literaire tijdschriften in Nederland en België.

In 2010 verscheen het toneelstuk ‘King Dik, nar en koning’, dat in een openbare lezing werd gepresenteerd in het Haagse Spuitheater. Zijn monoloog 'Matenliefde' verscheen in 2013 op deze website.

Hij publiceerde zeven romans: ‘Brieven aan mijn liefste’ en ‘Vuil bloed’, 'De paradox van Tinguely', 'Blinde perfectie,  ‘De blijmoedige leugenaar’ en ‘De zegen van weemoed’ (dubbelroman).

Brieven aan mijn liefste

Novelle in briefvorm, 2005
Lees meer >

Korte teksten

Giaccomo's sterfbed
Lees meer >

Jongetje
Lees meer >

Aantekeningen in de tussentijd
Lees meer >

Een ongepubliceerd pleidooi
In memoriam Gerard Fieret
Lees meer >

Opinie

Dagboek

Dagelijkse aantekeningen
Lees meer >>

Nieuwe gedichten

Voor enkele recente gedichten
klik hier >

Gedichtenbundels

Poging tot benadering
gepubliceerd in 2000
Lees meer >

City of Glass
gepubliceerd in 1960
Lees meer >

Positieve reacties op 'De paradox van Tinguely'.

Na een drukbezochte presentatie van de nieuwe roman op 6 december 2012 bij boekhandel Paagman in Den Haag, zijn er zeer positieve reacties binnengekomen. Zowel van lezers als de pers. Onder de kop: 'Theo Monkhorst op de surrealistische toer' schrijft Thijs Kramer in de weekkrant Den Haag Centraal een zeer positief stuk over het nieuwe boek. Na een uitvoerige beschrijving van de inhoud eindigt hij: 'Bent u niet afgeschrikt door deze summiere samenvatting? Dan zou het kunnen dat u dit boek gaat waarderen. Zeker wanneer u zich iets kan voorstellen bij het leven in compartimenten. Stoort een surrealistisch verhaal met een hoog wensdroomgehalte u niet, koop dan dit boek. U zult er veel aan hebben. Filosofische inzichten in het leven in compartimenten bijvoorbeeld.'

 

Vertalingen/ Traductions/ Translations

Informatie